Hoppa till innehåll på sidan

IMY i Almedalen 2023

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) kommer att delta i årets Almedalsvecka. Generaldirektör, stabschef och experter på integritetsfrågor som rör innovation, vård och cybersäkerhet kommer att vara på plats. Här kan du läsa mer om de events som vi kommer att delta i.

På årets Almedalsvecka kommer IMY att delta med flera representanter, däribland generaldirektören, stabschefen och ett antal experter på integritetsfrågor som rör områden som innovation, digitalisering, cybersäkerhet och vård.

– Almedalsveckan är en viktig mötesplats för samhällsfrågor. Vi är på plats för att diskutera integritet, omvärldsbevaka och ha dialog med organisationer vi samverkar med redan idag och möjliga nya samverkanspartners, säger Lena Lindgren Schelin, generaldirektör.

Här är de events där representanter från IMY deltar.

Tisdag 27 juni 2023

På människans villkor - kan teknologi hjälpa oss att skapa trygga, inkluderande offentliga miljöer?

11:00-12:30

Teknikutveckling ger oss verktyg att hantera samhälleliga utmaningar. Hur kan IoT baserade lösningar hjälpa oss att skapa trygga, tillgängliga och inkluderande offentliga miljöer. Vad är möjligheterna och vad är utmaningarna?

Plats: D-huset, Uppsala universitet, Kaserngatan 1, "Torget"

Mer information

Digitaliseringens utveckling och framfart - hur påverkas ditt jobb? Våra barn? Hot och möjligheter?

16:30-17:15

Att digitala verktyg och Ai gör stora framsteg i vår värld är det väl ingen som undgått. ChatGPT kan tillsynes lösa nästan vad som helst men stjälper eller hjälper det våra barn i sin skolgång? Vilka jobb kan bli överflödiga? Hur skall landets företag och offentliga organisationer anpassa sig?

Plats: Strandvägen, H520, "Offentliga Affärers tomt"

Mer information

Onsdag 28 juni

IoT och digitala tvillingar som möjliggörare i städernas klimatomställning

12:00-13:30

Inom några årtionden beräknas två tredjedelar av jordens befolkning bo i städer, som redan idag står för över 70 procent av de globala utsläppen. IoT och digitala tvillingar spelar en viktig roll för att möta klimatutmaningarna och möjliggöra städernas gröna omställning.

Plats: fartyg, Teaterskeppet, "Stora Matsalen"

Mer information

Hur skapar vi regelverk som främjar och stimulerar digital innovation?

14:30-15:30

Digital innovation är ett måste för företags konkurrenskraft på en global marknad. Digitala lösningar kan även bidra till att förbättra och optimera processer för att undvika onödiga miljöavtryck. Det är viktigt att beslutsfattare sänder positiva signaler för att främja digital innovation.

Plats: Donnersgatan 1, Kårhuset Rindi

Mer information

Informationsdriven vård, precisionsmedicin och AI – vad krävs för att kunna dra nytta av ny teknik?

16:00-16:30

Med nya, kraftfulla möjligheter att processa data kan vi utveckla medicinsk diagnostik och skräddarsy vård och behandling utifrån individuella förutsättningar. Men hindren är flera, och hur hanterar vi dem?

Plats: Trappgränd 4, S:t Hansgatan 16

Mer information

Torsdag 29 juni

GDPR som hållbarhetsfråga - hur en webb med hög tillit gagnar företag, marknadsförare och samhälle

14:45-15:15

Hur marknadsförare och företag lever upp till dataskyddslagar idag är avgörande för hur väl webben kommer att fungera som marknadsplats imorgon. Ändå visar studier att 88 procent av svenska webbplatser inte lever upp till dataskyddsförordningen.

Plats: Strandvägen 4.2

Mer information

Innovation vs. Integritet – oförenliga perspektiv?

15:15-16:00

Teknikutvecklingen går i rasande fart, och samtidigt höjs fler röster för ökad trygghet och säkerhet i samhället. Hur kan den nya tekniken användas för att förebygga och lösa fler brott, och vilken nytta gör den redan idag? Kan den nya tekniken säkerställa att integriteten respekteras?

Plats: Strandgatan 14, Gotlands museum, "Bildstenshallen"

Mer information

Utan kontanter kan allt spåras - hur fria är vi då?

16:00-16:45

Om kontanterna försvinner kan allt som vi handlar bli digitalt spårbart till enskilda individer. Det gör att vår integritet försvinner, men vad betyder egentligen det? Vilka risker utsätter vi oss för, som individer och som samhälle?

Plats: Strandvägen, H521, "Opinionstältet"

Mer information

Hör av dig om du vill mötas i Almedalen!

Vill du tipsa om seminarier som du tror kan vara intressanta för oss att ta del av, alternativt är på plats och vill ses för ett samtal eller möte? Skicka ett mejl till almedalen@imy.se

Senast uppdaterad: 21 juni 2023
Sidans etiketter Dataskydd, Om IMY