Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar jurister till vår kameragrupp

Vårt uppdrag berör hela samhället. Sverige är mitt i en digital omställning som påverkar alla människor och samhällssektorer. På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Under 2023 växer vi och rekryterar totalt ett 50-tal nya medarbetare. Det ger oss ännu bättre förutsättningar att bidra till en hållbar digitalisering, där offensiv innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd. Vill du också arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobb hos oss.

IMY har fått utökat anslag och vi rekryterar nu ett antal jurister till vår kameragrupp inom enheten för rättsväsende, försvar och kamerabevakning (RFK). Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Enheten för rättsväsende, försvar och kamerabevakning är uppdelad i två grupper, en som arbetar mot rättsväsende och försvar (RF) och en som arbetar med kamerabevakningsfrågor (K). Som jurist på enheten RFK arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av ärenden inom bland annat tillstånd, tillsyn, klagomål, förhandssamråd, förfrågningar och remisser. Arbetet är omväxlande och utåtriktat och innebär kontakter med andra myndigheter, näringsliv och media.

Utöver den reglering som följer av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) arbetar juristerna inom kameraverksamheten bland annat med tillämpning av kamerabevakningslagen. Arbetet har omfattande inslag av EU-rätt vilket innebär att myndigheten deltar aktivt i det EU-gemensamma utvecklingsarbetet.

Du förväntas också bidra i myndighetens viktiga arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med kollegor på enheten och andra medarbetare inom myndigheten. I arbetsuppgifterna ingår även att processa vid domstol, att samverka med andra myndigheter i exempelvis olika regeringsuppdrag och att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i domstol, inom annan offentlig förvaltning eller i privat sektor. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt.

Följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

  • Aktuella kunskaper inom och erfarenhet av kvalificerat arbete med data- och integritetsskydd
  • Tillsynsarbete
  • Processföring i domstol
  • Arbete med it- och informationssäkerhet
  • Mediakontakter och utåtriktat arbete
  • Utbildningsverksamhet

Dina personliga egenskaper

Som person är du utvecklingsorienterad och du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. Du har god förmåga att lyssna in olika perspektiv, snabbt finna kärnan i komplex information och du kan fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du tar ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Det dagliga arbetet leds av teamledare. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Charlotte Waller Dahlberg, 08-657 41 61
  • Rekryteringskonsult Nele Turemark (Poolia), 070-248 99 77
  • Facklig företrädare Evelin Palmér (Saco-S), 08-657 61 43

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 11 december 2022. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb. Ange referens dnr IMY-2022-10655.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 

Ansök här

Om IMY

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på www.imy.se.