Hoppa till innehåll på sidan

Efter ett planerat underhåll under kvällen den 1 februari saknas nyare uppdateringar på webbplatsen. Vissa sidor fungerar inte alls. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

 

IMY rekryterar jurist med it-kompetens

Vårt uppdrag berör hela samhället. Sverige är mitt i en digital omställning som påverkar alla människor och samhällssektorer. På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Under 2023 växer vi och rekryterar totalt ett 50-tal nya medarbetare. Det ger oss ännu bättre förutsättningar att bidra till en hållbar digitalisering, där offensiv innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd. Vill du också arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobb hos oss.

Vi rekryterar nu en jurist med särskild it-kompetens till enheten för säkerhetstillsyn. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som jurist på enheten för säkerhetstillsyn kommer du arbeta med frågor som rör gränsområdet mellan juridik, informationssäkerhet och teknik. Du kommer att arbeta med tillsyn, förhandssamråd, förfrågningar, remisser och andra ärenden som rör informationssäkerhet inom dataskyddsområdet. Tillsynsarbetet består bland annat i att leda och delta i inspektioner. Tillsyn utövas både skriftligen från vårt kontor i Stockholm och på plats hos olika verksamheter.

Arbetet utförs både självständigt och tillsammans med kollegorna på enheten och övriga verksamheten. Resor i tjänsten förekommer. En stor del av arbetet på IMY utgörs av EU-rätt och IMY deltar aktivt i det EU-gemensamma utvecklingsarbetet. Många ärenden berör flera EU-länder, vilket innebär att vi har ett samarbete inom EU med andra dataskyddsmyndigheter även i konkreta ärenden.

I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i vårt utåtriktade arbete genom att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet, skapa information till webben och arbeta med annan vägledande verksamhet. Du förväntas också bidra i myndighetens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i en mängd projekt med olika delar av organisationen.

En viktig del av ditt uppdrag är att du ingår i myndighetens särskilda satsning att ge stöd och vägledning till innovationsaktörer. Du kommer att ingå i ett enhetsöverskridande team som tar fram vägledning om hur dataskyddsregelverket ska tillämpas i innovationsprocesser, till exempel kopplat till artificiell intelligens eller datadelning. Vi tillämpar ett utforskande arbetssätt och har en omfattande extern samverkan med till exempel innovationsaktörer och nätverk, andra myndigheter och forskare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har dessutom erfarenhet av juridiskt arbete och myndighetsutövning inom offentlig sektor.

Du har ett intresse av it och förmåga att sätta dig in i och göra rättsliga bedömningar av olika digitala lösningar. Du har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt och du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i gränsområdet mellan juridik, informationssäkerhet och it eller om du i övrigt har kunskap inom informationssäkerhet och it. Har du erfarenhet av att arbeta med dataskyddsfrågor eller andra rättsliga bedömningar i innovationsprocesser är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av tillsynsarbete och EU-arbete.

Dina personliga egenskaper

Som person är du utvecklingsorienterad och arbetar gärna tillsammans med dina kollegor för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter med fokus på lösningar och resultat.

Du har ett strategiskt förhållningssätt och mycket god analytisk förmåga. Du är stabil, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du kan slutföra dina arbetsuppgifter under skiftande förutsättningar och har god förmåga att fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag. Du levererar med effektivitet och god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Du tar gärna initiativ till nya uppgifter och du genomför och driver dina uppgifter/ärenden i mål, både enskilt och tillsammans med dina kollegor. Du motiveras av utveckling och finner lätt konstruktiva former för värdeskapande samarbete.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du är en pedagogisk kommunikatör och kan anpassa dig till målgruppen, oavsett om det handlar om att föreläsa, samarbeta eller uttrycka sig i skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna tjänst. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsskyddsintervju kommer att genomföras innan beslut om anställning kan fattas.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Katarina Tullstedt, 08-657 61 40
  • Rekryteringskonsult Nele Turemark (Poolia), 070-248 99 77
  • Facklig företrädare Evelin Palmér (Saco-S), 08-657 61 43

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 15 februari 2023. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb. Ange referens dnr IMY-2022-10865.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök här

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.