Hoppa till innehåll på sidan

Efter ett planerat underhåll under kvällen den 1 februari saknas nyare uppdateringar på webbplatsen. Vissa sidor fungerar inte alls. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

 

IMY rekryterar it-arkitekt

Vill du arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobbet som IT - arkitekt hos oss! På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter. Här får du möjlighet att bidra till en hållbar digitalisering, där innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd!

IMY har fått utökat anslag och vi rekryterar nu en IT-arkitekt som även kommer att ha IT-säkerhetsansvar till enheten för It, Digitalisering och Säkerhet (IDS). Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

I rollen som IT-arkitekt kommer du att arbeta med att bygga en hållbar och gedigen IT-infrastruktur och bidra till att driva det strategiska arbetet framåt. Du kommer att designa och implementera säkerhetslösningar men även vara granskare samt stödja det löpande IT-säkerhetsarbetet. Här får du möjlighet att arbeta i flera spännande projekt och satsningar som är på gång, du kommer att vara ett viktigt nav för att få tekniken, säkerheten och människorna att samspela. Det blir ditt ansvar att agera rådgivare till hela verksamheten och stödja våra projekt att hitta rätt tekniska lösningar för att säkra IT-verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom IT-infrastruktur och IT-säkerhet.  Du har goda kunskaper inom svenska och engelska i både tal och skrift, och har lätt för att förklara komplicerade tekniska termer för de som inte är insatta i ditt område. Det är meriterande om du har erfarenhet av virtualiseringsmiljö, projektledning, krypteringstekniker och förståelse för informationssäkerhet.

Det är extra meriterande om du har kunskap inom något av följande områden

Storage, automation, Exchange, SQL, olika kommunikationsplattformar, nätverk, klientaccess, Active Directory, Windowsklient, Windows Server, Installation/drift/underhåll/administration eller ELK.

Dina personliga egenskaper

Som person är du utvecklingsorienterad och du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. För att lyckas bra i rollen har du en god förmåga förstå olika perspektiv, kan snabbt finna kärnan i komplex information och fatta rätt beslut utifrån det och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Vi tror att du gillar variation och att du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar. Det kommer naturligt för dig att ta ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling, samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Frågor om tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar IMY med Experis IT, med lång erfarenhet av rekrytering av IT-chefer och specialister.

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Joakim Nyberg, 08-515 154 00
  • Jenny Flygare (Experis), flygare@se.experis.com, 070-255 71 43
  • Luka Jovovic (Experis), jovovic@se.experis.com, 072-205 88 87
  • Facklig företrädare Evelin Palmér (SACO-S), 08-657 61 43

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 15 februari 2023. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb. Ange referens dnr IMY-2022-11270.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök här

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.