Hoppa till innehåll på sidan

Efter ett planerat underhåll under kvällen den 1 februari saknas nyare uppdateringar på webbplatsen. Vissa sidor fungerar inte alls. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

 

IMY rekryterar systemförvaltare

Vill du arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobbet som systemförvaltare hos oss! På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter. Här får du möjlighet att bidra till en hållbar digitalisering, där innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd!

IMY har fått utökat anslag och vi rekryterar nu en systemförvaltare till enheten för IT, Digitalisering och Säkerhet (IDS). Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltare ansvarar du bland annat för budget och livscykelhantering delar av myndighetens infrastruktur. Du arbetar med att säkra att vi har en målstyrd och kostnadseffektiv förvaltning med hög verksamhetsnytta, exempelvis genom bra ansvarsfördelning och gemensamma arbetssätt. Här kommer du att hålla i regelbundna förvaltningsforum, följa upp tillgänglighet och driftsstabilitet, samla in krav och önskemål från verksamheten och vid behov initiera förbättringar och vidareutveckling.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Skapa och underhålla förvaltnings- och tidplaner för nya releaser och planera driftsättningar.
 • Hantera och besluta frågor som rör förvaltningsobjektets fortvarighet och funktion.
 • Löpande följa upp och rapportera till IT-chefen.
 • Ansvara för tester och att testprotokoll upprättas vid nya releaser.
 • Leda projekt inom förvaltningsobjektet.
 • Säkerställa att dokumentation och information är uppdaterad och tillgänglig.
 • Ta fram beslutsunderlag för styrgrupp och ledningsgrupp.
 • Omvärldsbevaka, delta i arbetet med framtida teknikval och utvecklingsinsatser.
 • Kravställa vid myndighetens upphandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med teknisk inriktning, eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Du har gedigen erfarenhet av arbete inom IT-infrastrukturområdet och bred teknisk kompetens både på teknisk detaljnivå och övergripande systemnivå.  Du har god kommunikativ förmåga och mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du ansvarstagande, kvalitetsmedveten och serviceorienterad. Din sociala förmåga gör det lätt för dig att skapa relationer och samverka med kollegor och andra intressenter. Du arbetar strukturerat och har ett pragmatiskt synsätt. För att lyckas i rollen är du utvecklingsorienterad och har en nyfiken inställning till arbetet och verksamhetens behov. Du är lyhörd och kommunikativ i ditt samarbete med andra. Vi tror att du är noggrann och lösningsorienterad och engagerad i hela myndighetens utveckling. Du kan självständigt prioritera och skapa god överblick i ditt arbete. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete. Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om IMY

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen. Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på www.imy.se.

Frågor om tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar IMY med Experis IT, med lång erfarenhet av rekrytering av IT-chefer och specialister.

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

 • Enhetschef Joakim Nyberg, 08-515 154 00
 • Jenny Flygare (Experis), flygare@se.experis.com, 070-255 71 43
 • Luka Jovovic (Experis), jovovic@se.experis.com, 072-205 88 87
 • Facklig företrädare Evelin Palmér (SACO-S), 08-657 61 43

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 15 februari 2023. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb. Ange referens dnr IMY-2022-11269.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Ansök här

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.