Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar jurister till operativa verksamheten med fokus på näringslivet

IMY rekryterar jurister till enheten för näringsliv. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Enheten för näringsliv arbetar med dataskyddsfrågor inom privat verksamhet.

Som jurist på enheten arbetar du tillsammans med dina kollegor med handläggning av ärenden inom bland annat tillsyn, klagomål, tillstånd,  förhandssamråd, vägledning  och remisser. I arbetsuppgifterna ingår även att processa vid domstol, att samverka med andra myndigheter och att föreläsa inom ramen för IMY:s utbildningsverksamhet.

Genom den regelutveckling som pågår inom ramen för EU:s digitala årtionde kan nya förutsättningar, krav och uppdrag komma att påverka enhetens ansvarsområde och arbetsuppgifter.

Arbetet har omfattande inslag av EU-rätt genom att IMY samarbetar med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU i tillsynsarbetet och deltar i det EU-gemensamma utvecklingsarbetet.

Du förväntas också bidra i myndighetens viktiga arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med dina kollegor.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand. eller juristexamen och har minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete i domstol, inom annan offentlig förvaltning eller i privat sektor. Du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt.

Följande erfarenheter och kompetenser är meriterande:

  • Aktuella kunskaper inom och erfarenhet av kvalificerat arbete med data- och integritetsskydd
  • Tillsynsarbete
  • Processföring i domstol
  • Arbete med it- och informationssäkerhet
  • Mediakontakter och utåtriktat arbete
  • Utbildningsverksamhet

Dina personliga egenskaper

Du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Du tar ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling.

Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Som person är du utvecklingsorienterad och finner lätt konstruktiva former för värdeskapande samarbete.

Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. Du har god förmåga att lyssna in olika perspektiv, snabbt finna kärnan i komplex information och du kan fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Catharina Fernquist (N), 08-657 61 18
  • Rekryteringskonsult Nele Turemark (Poolia), 070-248 99 77
  • Facklig företrädare Evelin Palmér (Saco-S), 08-657 61 43

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 2 april 2023. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 

Ansök här

Om IMY

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på www.imy.se.