Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar en tjänsteansvarig till Stockholm


Vill du arbeta för ett tryggt informationssamhälle med viktiga frågor om dataskydd och kamerabevakning? Då ska du söka jobbet som Tjänsteansvarig hos oss! På IMY arbetar vi tillsammans för att skydda dina personuppgifter. Här får du möjlighet att bidra till en hållbar digitalisering, där innovation kombineras med ett starkt integritetsskydd!

IMY har fått utökat anslag och vi rekryterar nu en tjänsteansvarig till enheten för it, digitalisering och säkerhet (IDS). Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med ett viktigt uppdrag som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter 

Som tjänsteansvarig kommer du att ha det övergripande och sammanhållande tekniska ansvaret för arbetet med IMYs webbsida, intranät, konferenssystem, e-postsystem och infrastruktur. Även andra it-plattformar kan komma att bli en del av dina arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta med uppföljning och leverans av it-plattformarna i din tjänst. Du kommer både ha en förvaltande roll och att arbeta med att utveckla och förbättra systemen. Du kommer även att internt på myndigheten bistå med felsökning och support.

Teknisk ansvarig inom bla. områdena:

  • webb plattformen (Episerver/Optimizely cms)
  • intranätplattformen (SiteVison)
  • konferenssystem (Cisco Meeting Server/Jabber)
  • e-postsystem (Exchange)
  • it-infrastrukturen (Windowsmiljö)

Som en del av ditt arbete kommer du att bistå it-chefen i arbetet med att driva och utveckla den interna infrastrukturen och dess tjänster och du kommer att få jobba med flera spännande förändringsarbeten inom myndigheten. Du kommer att ha många kontaktytor såväl internt som externt mot leverantörer. Det finns möjligheter att utveckla denna tjänst vidare beroende på intresse och kompetens.

Enheten består idag av 7 medarbetare med olika kompetens och arbetsuppgifter.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete inom motsvarande områden.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, och har lätt för att förklara komplicerade tekniska termer för dem som inte är insatta i ditt område.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och it-säkerhet. Har du erfarenhet av Episerver/Optimizely så är det meriterande.

Dina personliga egenskaper 

Som person är du utvecklingsorienterad och du driver självständigt och proaktivt dina uppgifter framåt. Du trivs i en dynamisk miljö och är flexibel, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du bidrar konstruktivt till gruppens framgång genom att dela information och kunskap. För att lyckas bra i rollen har du en god förmåga att förstå olika perspektiv, kan snabbt finna kärnan i komplex information och fatta rätt beslut utifrån det och kan leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning. Vi tror att du gillar variation och att du arbetar effektivt under skiftande förutsättningar. Det kommer naturligt för dig att ta ansvar för dina uppgifter och din egen utveckling, samtidigt som du bidrar till helheten och myndighetens utveckling. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Som person är du säkerhetsmedveten och har stor personlig mognad med eget driv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till it- och säkerhetschefen som ingår i en av myndighetens ledningsgrupper. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Arbetet utgår från våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm med möjlighet till enskild överenskommelse om hybridarbete.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan vi fattar beslut om anställning.

Frågor om tjänsten 

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • It-och säkerhetschef Joakim Nyberg, 08-515 154 00
  • Hr-generalist Rebecca Svanedal, 08-657 61 05
  • Facklig företrädare Theodor Adolfsson (Saco-S), 08-657 61 13.

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 13 mars 2024. Din ansökan registrerar du enligt anvisning på imy.se/ledigajobb. Ange referens IMY-2024-564.

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansök här

Om IMY

Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter, och påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder en spännande, dynamisk och trivsam arbetsplats. Här får du kompetenta och engagerade kollegor och erfarna, utforskande ledare och chefer. Våra värdeord – tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens – betyder något på riktigt och det är viktigt att du delar dem. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle – tillsammans värnar vi den personliga integriteten. Läs gärna mer om oss på www.imy.se.