Hoppa till innehåll på sidan

Enhetschef till it-enheten

Vi rekryterar nu en enhetschef till vår nya enhet för it, digitalisering och säkerhet. I rollen ingår att vara myndighetens säkerhetsskyddschef. Enheten är central för att vi ska lyckas i vårt uppdrag. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med utmanande och aktuella frågor som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för myndighetens it, digitalisering och säkerhet. Enhetens ansvarsområden omfattar bland annat myndighetens it-drift, samt digital förvaltning och utveckling. Enheten ansvarar för myndighetens strategiska arbete med informationssäkerhet. Som säkerhetsskyddschef ansvarar du för myndighetens säkerhets- och säkerhetsskyddsarbete, frågor med anknytning till totalförsvaret och samhällets krisberedskap samt för arbetet med myndighetens krisledning.

IMY har stora behov av att genom digitalisering effektivisera verksamheten, både internt och i relation med omvärlden. Utvecklingen av digitala verksamhetsstöd förutsätter ett väl fungerande samarbete med övriga enheter och funktioner vid myndigheten. Även det strategiska informationssäkerhetsarbetet behöver ske i nära samverkan med verksamheten.

En viktig uppgift är att säkerställa att information om myndighetens it-lösningar och säkerhetsarbete löpande implementeras i verksamheten.

I arbetet ingår att etablera och utveckla enheten samt att löpande anpassa och driva verksamheten efter nya förutsättningar. Du kommer att vara en viktig del i IMY:s arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt och säkerställa en fungerande samverkan med hela organisationen i syfte att åstadkomma en säker it-miljö, en effektiv digitalisering och ett gott säkerhetsskydd.

Du har personalansvar för enhetens medarbetare som för närvarande är sju personer. Där ingår bland annat funktioner för drift och support, förvaltning, projektledning och informationssäkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren ledare med dokumenterad erfarenhet av arbete med de frågor som ligger inom enhetens ansvarsområde. Du har relevant högskoleutbildning inom it- och infrastruktur alternativt erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har minst två års erfarenhet av chefs- och ledarskap och har arbetat i strategisk ledningsgrupp. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete inom it, digitalisering och it-säkerhet. Du har också väl dokumenterad erfarenhet av arbete med informationssäkerhet och säkerhetsfrågor.

Vi söker dig som har arbetat med intern it-drift i nära samarbete med externa it-leverantörer och outsourcade it-funktioner. Du har arbetat med upphandling och är väl förtrogen med regelverken på området. Du har förmåga att analysera verksamhetsbehov och kravställa inom området, både internt och mot externa leverantörer. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning, processutveckling, förändringsledning och utveckling av rutiner och styrdokument.

Du har erfarenhet av systematiskt informationssäkerhetsarbete och säkerhetsskyddsarbete relaterat till känslig information och höga säkerhetskrav.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade tekniska frågeställningar på ett målgruppsanpassat sätt och har mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska.

Har du erfarenhet av arbete med data- och integritetsskyddsfrågor, riskbedömning och informationsklassning är det meriterande. God kännedom om olika styr- och förvaltningsmodeller inom it-drift, som till exempel ITIL, PM3 och PPS, är också meriterande liksom erfarenhet av skalskydd och larmsystem.

Dina personliga egenskaper

Som person har du ett strategiskt förhållningssätt och mycket god analytisk förmåga. Du är stabil, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du är lösningsorienterad och arbetar effektivt under skiftande förutsättningar. Du är dessutom noggrann, stresstålig och har förmågan att leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Du har hög integritet och kan driva frågor med tydligt målfokus samtidigt som du är lyhörd för alternativa synsätt. Du har förmågan att ta initiativ till nya uppgifter och projekt samt genomföra och driva dem i mål, både enskilt och tillsammans med dina medarbetare.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du drivs av utveckling och finner lätt konstruktiva former för värdeskapande samarbete. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter med fokus på lösningar och resultat.

Som ledare är du engagerad och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare. Du arbetar mot myndighetens vision och mål och representerar ett utvecklande ledarskap som innebär att dina medarbetare ges utrymme att ta stort ansvar för utvecklingsarbete och operativt genomförande. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du processer och arbetsformer som bidrar till enhetens och myndighetens utveckling.

IMY:s ledningsgrupp tar ett gemensamt ansvar för verksamheten med ett tydligt arbetsgivaransvar. Du har förmågan att verka både för delen (enheten) och helheten (myndigheten). I ledningsarbetet förväntas du ha ett strategiskt helhetsperspektiv och arbeta för att etablera tydliga strukturer och värdeskapande utveckling som leder verksamheten framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Generaldirektör Lena Lindgren Schelin, 0735-14 27 32
  • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
  • Rekryteringskonsult Nele Turemark (Poolia), 070-248 99 77
  • Facklig företrädare Inger Wadman (ST), 08-657 61 93
  • Facklig företrädare Stina Almström (SACO-S), 08-657 61 73

Hur ansöker jag?

Ansök här

 

Sista dag för ansökan är den 12 december 2021. 

Någon form av färdighetstest eller personlighetsanalys kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

Senast uppdaterad: 17 november 2021