Hoppa till innehåll på sidan

Enhetschef till upplysningstjänsten

Vi rekryterar nu en enhetschef till upplysningstjänsten. Enheten hanterar merparten av IMY:s inkommande ärenden och är central för att vi ska lyckas i vårt uppdrag. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en dynamisk verksamhet med utmanande och aktuella frågor som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för verksamheten i IMY:s upplysningstjänst. Enhetens ansvarsområden omfattar bland annat att hantera telefon- och mejlförfrågningar, handlägga klagomål och tips, genomföra myndighetens utbildningar samt delta i andra utåtriktade aktiviteter. Även ansvar för viss tillsynsverksamhet kan på sikt bli aktuellt.

På enheten hanteras alla regelverk som ligger i IMY:s uppdrag, främst dataskyddsförordningen och brottsdatalagen men även frågor som rör kamerabevakning, inkasso och kreditupplysning. Samarbetet med övriga enheter och funktioner vid myndigheten är centralt.

I arbetet ingår att fortsätta utveckla enhetens verksamhet samt att löpande anpassa och driva verksamheten efter nya förutsättningar. Du kommer att vara en viktig del i IMY:s arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt och säkerställa en fungerande samverkan med hela organisationen i syfte att åstadkomma ett effektivt ärendeflöde i verksamheten.

Idag arbetar åtta jurister samt en koordinator på enheten. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till generaldirektören.

Kvalifikationer

Vi söker en jurist med notariemeritering vid tings- eller förvaltningsrätt. Du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och har minst två års dokumenterad chefserfarenhet eller ledarerfarenhet på annat sätt. Du har dessutom dokumenterad erfarenhet av arbete med förändringsledning eller arbete med stora ärendeflöden.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat sätt och har mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har arbetat med data- och integritetsskyddsfrågor eller om du har erfarenhet av arbete med att effektivisera processflöden eller motsvarande. Det är slutligen meriterande om du har erfarenhet av arbete med tillsyn eller annan granskande eller kontrollerande verksamhet.

Dina personliga egenskaper

Som person har du ett strategiskt förhållningssätt och mycket god analytisk förmåga. Du är stabil, prestigelös och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Du är lösningsorienterad och arbetar effektivt under skiftande förutsättningar. Du är dessutom noggrann, stresstålig och har förmågan att leverera med god kvalitet även under hög arbetsbelastning.

Dataskyddsreformen är relativt ny och det finns många områden som behöver utvecklas. IMY:s arbete bidrar till att praxis och lärande skapas och du ser möjligheter i hur detta kan kommuniceras i interna och externa kanaler. Du har hög integritet och kan driva frågor med tydligt målfokus samtidigt som du är lyhörd för alternativa synsätt. Du har förmågan att ta initiativ till nya uppgifter och projekt samt genomföra och driva dem i mål, både enskilt och tillsammans med dina medarbetare.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer. Du drivs av utveckling och finner lätt konstruktiva former för värdeskapande samarbete. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter med fokus på lösningar och resultat.

Som ledare är du engagerad och har förmågan att entusiasmera dina medarbetare. Du arbetar mot myndighetens vision och mål och representerar ett utvecklande ledarskap som innebär att dina medarbetare ges utrymme att ta stort ansvar för utvecklingsarbete och operativt genomförande. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du processer och arbetsformer som bidrar till enhetens och myndighetens utveckling.

IMY:s ledningsgrupp tar ett gemensamt ansvar för verksamheten med ett tydligt arbetsgivaransvar. Du har förmågan att verka både för delen (enheten) och helheten (myndigheten). I ledningsarbetet förväntas du ha ett strategiskt helhetsperspektiv och arbeta för att etablera tydliga strukturer och värdeskapande utveckling som leder verksamheten framåt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs för denna befattning. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Generaldirektör Lena Lindgren Schelin, 0735-14 27 32
  • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
  • Rekryteringskonsult Nele Turemark (Poolia), 070-248 99 77
  • Facklig företrädare Inger Wadman (ST), 08-657 61 93
  • Facklig företrädare Stina Almström (SACO-S), 08-657 61 73

Hur ansöker jag?

Ansök här

 

Sista dag för ansökan är den 12 december 2021. 

Någon form av färdighetstest eller personlighetsanalys kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

Senast uppdaterad: 22 november 2021