Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar it- och informations­säkerhets­specialister

Vi rekryterar nu ytterligare fyra it- och informationssäkerhetsspecialister till vår operativa verksamhet. Arbetet är omväxlande och utåtriktat och du arbetar tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor inom ett utmanande och aktuellt område som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som it- och informationssäkerhetsspecialist på IMY arbetar du med tillsyn, vägledning och utbildning i syfte att öka förmågan hos de verksamheter som behandlar personuppgifter att säkerställa uppgifternas säkerhet.

I ditt arbete inhämtar, bearbetar och analyserar du information och gör riskbedömningar. Du ger råd och stöd i frågor som rör it- och informationssäkerhet internt inom myndighetens operativa verksamhet. Du arbetar självständigt eller tillsammans med IMY:s jurister med tillsynsarbete, samråd och remisshantering. Detta arbete sker både nationellt och inom ramen för vårt samarbete med övriga dataskyddsmyndigheter inom EU.

Du deltar i vårt arbete med att följa den tekniska utvecklingen i samhället inom informationssäkerhet och integritetsskydd för att identifiera nya risker och nya möjligheter att skapa en säker behandling av personuppgifter.

En av tjänsterna kommer att ingå i ett särskilt projekt under 2021-2022 inom ramen för ett regeringsuppdrag som syftar till att ge vägledning och stöd riktat till innovationssystemet, se mer på IMY:s hemsida. I detta projekt ingår även att omvärldsbevaka och sprida information och kompetens till övriga medarbetare inom IMY om teknikutveckling och dataskyddsutmaningar inom innovationsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom it- eller informationssäkerhet eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har minst två års erfarenhet av arbete med praktisk it- eller informationssäkerhet. Du har exempelvis arbetat med arkitektur, drift, underhåll, säkerhetsövervakning av it-system eller systematisk informationssäkerhet såsom med risk- eller incidenthantering eller med kontinuitetsplanering.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med incidenthantering eller har en certifiering inom it- och informationssäkerhet. Det är också meriterande om du arbetat med ISO 27000-standard, informationsklassning och om du har erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor och säkerhet i samband med behandling av personuppgifter.

För dig som är intresserad av att delta i vårt regeringsuppdrag inom innovationsområdet är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med teknikområden som exempelvis AI eller Internet of things, alternativt annan erfarenhet från innovationssystemet.

Dina personliga egenskaper

Som person har du en väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du trivs i tvärfunktionella samarbeten med olika typer av kompetenser och har förmågan att anta ett bredare perspektiv i olika frågor. Du är kommunikativ med pedagogisk förmåga och du kan förklara komplicerade tekniska lösningar på ett lättbegripligt sätt.

Du är van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsterna

Tjänsterna är organisatoriskt placerade inom enheten för informationssäkerhet och tillsynsprocess. Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Tjänsterna innebär tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.

Befattningarna är placerade i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsterna och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Katarina Tullstedt, 08-657 61 40,
  • Facklig företrädare Adolf Slama, 08-657 61 12
  • HR-administratör Evelina Spännar, 08-657 61 02

Hur ansöker jag?

Ansök här


Sista dag för ansökan är den 30 september 2021. 

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s hemsida.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

Senast uppdaterad: 10 september 2021