Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar en it-projektledare

Vi rekryterar nu en it-projektledare för att stärka IMY:s it-funktion. Arbetet är omväxlande och du arbetar aktivt för viktig utveckling av myndighetens digitalisering tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor i en dynamisk verksamhet med ett viktigt samhällsuppdrag.

Arbetsuppgifter

Som it-projektledare på IMY arbetar du med IMY:s olika digitaliseringsprojekt. Arbetet innebär att du driver våra projekt från början till slut. Du leder förstudier, håller work-shops för kravställning samt ansvarar för utvärdering under arbetets gång och efter genomförda projekt. Du vidareutvecklar vår projektmodell och tar fram mallar och verktyg som fungerar i vår verksamhet. Du samarbetar intensivt med myndighetens it-ansvarig, vår digitala samordnare och förvaltare av våra olika system samt för dialog med våra it-leverantörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom it eller motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har gedigen it-bakgrund med minst två års erfarenhet av projektledning inom digitaliseringsprojekt. Du har tidigare erfarenhet av förstudier, kravställning och agila arbetssätt.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom informationssäkerhet och det är också meriterande om du är väl förtrogen med Praktisk ProjektStyrning (PPS).

Dina personliga egenskaper

Som person har du en väl utvecklad förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du trivs i tvärfunktionella samarbeten med olika typer av kompetenser och har förmågan att anta ett övergripande verksamhetsperspektiv i olika frågor. Du är kommunikativ med pedagogisk förmåga och du kan förklara komplicerade tekniska sammanhang och lösningar på ett lättbegripligt sätt. Du är bekväm med att ha många kontaktytor på alla nivåer inom organisationen.

Du är van att arbeta självständigt och du har förmågan att driva dina projekt framåt tillsammans med dina projektmedlemmar. Du tycker om att analysera komplexa frågor och du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt.

Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom den administrativa enheten. Du rapporterar till enhetschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Tjänsten innebär tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Karin Malmborg, 08-657 61 29,
  • Facklig företrädare Adolf Slama, 08-657 61 12
  • HR-administratör Evelina Spännar, 08-657 61 02 (går att nå from 23/8)

Hur ansöker jag?

Ansök här


Sista dag för ansökan är den 30 september 2021. 

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s hemsida.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

Senast uppdaterad: 24 augusti 2021