Hoppa till innehåll på sidan

IMY rekryterar verksjurist

Vi rekryterar nu en verksjurist. Arbetet är omväxlande och innebär omfattande kontakter med hela myndigheten. Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor inom ett utmanande och aktuellt rättsområde som påverkar alla medborgare i vårt samhälle.

Arbetsuppgifter

Som verksjurist på IMY fungerar du som rättsligt stöd i olika verksjuridiska frågor som dyker upp på myndigheten. Du arbetar med förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, dataskydd, offentlig upphandling, arkivlagstiftning och annan myndighetsjuridik.

Du utgör stöd till rättschefen och deltar i implementerings- och kvalitetssäkrande uppgifter tillsammans med två andra verksjurister.

Du förväntas också bidra i myndighetens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt vilket innebär nära samarbete i olika projekt med övriga medarbetare på enheten och övriga organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller jur.kand. och erfarenhet av arbete med juridiska frågor inom offentlig sektor, t.ex. från myndighet eller domstol. Du har erfarenhet av arbete med tillämpning av förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen.

Du har lätt för att uttrycka komplicerade juridiska frågeställningar på ett målgruppsanpassat, klart och tydligt sätt och du har utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska.

Det är meriterande om du är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av tidigare arbete som verksjurist i statlig förvaltning eller som dataskyddsombud. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet inom något av följande områden: dataskydd, informationssäkerhet, digitalisering, offentlig upphandling, arkivfrågor, tillsynsarbete, eller arbetsrätt inom det offentliga.

Dina personliga egenskaper

Som person är du serviceinriktad, utvecklingsorienterad och arbetar gärna tillsammans med dina kollegor för att nå de mål som definierats för verksamheten. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter med fokus på lösningar och resultat.

Du är noggrann, har ett strategiskt förhållningssätt och mycket god analytisk förmåga. Du tar ansvar för dina och gruppens resultat även under skiftande förutsättningar och har god förmåga att fatta kvalificerade beslut i en komplex arbetsvardag.

Du tar gärna initiativ till nya uppgifter och har förmåga att genomföra och driva projekt i mål, både självständigt och tillsammans med dina kollegor.

Du är stabil, prestigelös, uthållig och samarbetar lyhört och tillmötesgående både internt och externt. Som representant för myndigheten är du förtroendeingivande, tydlig och har förmågan att bygga tillitsfulla relationer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten

Du rapporterar till rättschefen som ingår i myndighetens ledningsgrupp.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll och säkerhetsskyddsintervju kommer att genomföras innan beslut om anställning av dessa befattningar kan fattas.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. IMY tillämpar sex månaders provanställning. Du kommer att arbeta i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler centralt i Stockholm.

Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Rättschef David Törngren, 08-515 15 416
  • HR-administratör Evelina Spännar, 08-657 61 02 eller
  • Facklig representant Salli Fanaei, 08- 657 61 45

Hur ansöker jag?

Ansök här

 

Sista dag för ansökan är den 3 oktober.

Någon form av färdighetstest eller personlighetsanalys kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på IMY:s hemsida under lediga jobb.

Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 

Om IMY

IMY arbetar för att skydda medborgarnas alla personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer. Det är vi som granskar att företag, myndigheter och andra aktörer följer GDPR – dataskyddsförordningen. Vi utbildar och vägleder dem som behandlar personuppgifter. Vi påverkar även lagstiftningen.

Vi vill se en hållbar och integritetsvänlig digitalisering. Vi är övertygade om att det går att värna medborgarnas trygghet och samhällets säkerhet, utan omotiverad kartläggning och övervakning. Tillsammans med övriga dataskyddsmyndigheter i EU arbetar vi för att medborgarnas personuppgifter ska ha samma skydd i hela unionen. Vi arbetar även för att kreditupplysning och inkassoverksamhet ska bedrivas på ett korrekt sätt.

Vi erbjuder dig som medarbetare en arbetsplats som präglas av utveckling och ett öppet klimat, kompetenta och engagerade kollegor och ett erfaret, utforskande ledarskap. Vi arbetar enligt värdeorden tillsammans, tillit, tydlighet, tillgänglighet och transparens. Vår vision är ett tryggt informationssamhälle, där vi tillsammans värnar den personliga integriteten.

 

Senast uppdaterad: 03 september 2021