Hoppa till innehåll på sidan

Välkommen på årets DSO-konferens! (fullbokad)

IMY bjuder nu in till den årliga konferensen för dataskyddsombud (DSO). Konferensen hålls i digital form genom ett livesänt webbinarium den 8 december.

Aktuella frågor inom dataskyddsområdet

Konferensen kommer beröra aktuella frågor inom dataskyddsområdet. Medverkar gör IMY:s generaldirektör Lena Lindgren Schelin tillsammans med jurister och informationssäkerhetsspecialister. 

Året som gått

Lena Lindgren Schelin, IMY:s generaldirektör, hälsar välkommen och inleder med en sammanfattning av året. Lena kommer att sitta med hela förmiddagen för att lyssna på presentationerna och ta del av alla frågor som kommer in via chatten. Hon återkommer i slutet av konferensen med en framtidsspaning.

Aktuellt från IMY

Vad är på gång inom Europeiska dataskyddsstyrelsen, EDPB, och vad är status kring tredjelandsöverföringar? Det är några av frågorna som kommer besvaras under det här passet. Vi tittar även närmare på praxis från domstolarna och berättar kort om vårt arbete med att höja kunskapen om integritets- och dataskyddsfrågor hos innovationsaktörer.

Exempel och rekommendationer

Vi tar upp några vanligt förekommande frågeställningar som kommer in till oss från dataskyddsombud. Vi tittar också närmare på den klagomålsrapport som vi tog fram tidigare under 2022 och fokuserar på de rekommendationer som rapporten mynnade ut i.

Tillsyner

Under det här passet presenterar vi några aktuella tillsyner. Vi kommer att prata om både klagomålstillsyner och riskbaserade tillsyner.

DSO-panelen

Vi har bjudit in tre dataskyddsombud från olika organisationer som tillsammans med IMY:s analytiker diskuterar olika frågeställningar kopplat till DSO-rollen.

Vi uppmanar alla att ställa frågor via chatten under hela förmiddagen. Vi ska försöka besvara så många som möjligt.

Välkommen!

 

Vi vill stärka dig i din roll som DSO

Målet med konferensen är att stärka dig i din roll som DSO och att ge dig inspiration och vägledning i ditt dagliga arbete.

Både för dig i offentlig och privat sektor

Konferensen riktar sig till dig som är utsedd till DSO i offentlig eller privat sektor. Den passar både dig som är ny i rollen och dig som har arbetat som DSO ett tag.

Livesänt webbinarium

Konferensen livesänds som ett webbinarium som du ansluter till via en länk som du öppnar i din webbläsare. Länken till konferensen samt mer information om hur du ansluter kommer att skickas till dig i god tid innan konferensen.

Du behöver sitta vid en dator med en stabil webbuppkoppling samt ha en dator med högtalare eller hörlurar. Du kommer inte behöva kamera eller mikrofon och du kommer vara anonym gentemot de andra deltagarna under konferensen.

Konferensen är kostnadsfri för dig som DSO. Observera att konferensen inte kommer att spelas in och går därför inte att se i efterhand.

Begränsat antal platser

För att kunna erbjuda en bra användarupplevelse för alla deltagare har vi satt ett tak på maximalt 700 deltagare. Först till kvarn gäller.

DSO-konferens 2022

Datum: 8 december 2022

Tid: Kl. 9–12

Kostnad: Kostnadsfritt

Plats: Digitalt

Anmälan: Konferensen är fullbokad. För eventuella restplatser mejla utbildning@imy.se.

""

DSO-konferens 2022

Datum: 8 december 2022

Tid: Kl. 9–12

Kostnad: Kostnadsfritt

Plats: Digitalt

Anmälan: Konferensen är fullbokad. För eventuella restplatser mejla utbildning@imy.se.

Senast uppdaterad: 31 oktober 2022