Hoppa till innehåll på sidan

Webbinarium gällande nya riktlinjen om tredjelands­överföringar

IMY bjuder in till ett frukostwebbinarium om överföring till tredjeland. Anledningen är att Europeiska dataskyddsstyrelsen, EDPB, nu har antagit den nya riktlinjen (05/2021) om samspelet mellan artikel 3 (territoriellt tillämpningsområde) och kapitel V (internationella överföringar) i GDPR, som innehåller en definition av begreppet överföring till tredjeland.

Vi kommer att berätta om vad riktlinjen innebär och hur den tydliggör vad som räknas som en överföring till tredjeland. Vi kommer också att berätta om arbetet med att ta fram riktlinjen, vilket har letts av IMY, och ge exempel på vad som enligt riktlinjen anses vara en överföring och inte.

Det har länge funnits oklarheter kring vad som egentligen utgör en överföring till tredjeland. Begreppet är viktigt för att avgöra när reglerna i kapitel V GDPR ska tillämpas och när man ska följa de rekommendationer om ytterligare skyddsåtgärder som utarbetats av EDPB till följd av Schrems II-domen.

Datum och tid

16 december med start kl 8.30. Webbinariet kommer att pågå i 30 minuter, vi finns sedan kvar 10 minuter för eventuella frågor.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig till dig som arbetar med dataskydd och tredjelandsfrågor men alla som är intresserade är välkomna

Praktisk information

Webbinariet livesänds och du ansluter via en länk som du öppnar i din webbläsare. Länken till webbinariet och mer information om hur du ansluter kommer att skickas till dig i god tid före start.

Du behöver sitta vid en dator med en stabil webbuppkoppling och ha en dator med högtalare eller inkopplade hörlurar. Du kommer inte att behöva kamera eller mikrofon och du kommer att vara anonym gentemot de andra deltagarna.

Webbinariet är kostnadsfritt. Observera att webbinariet inte kommer att spelas in och går därför inte att se i efterhand.

Webbinariet kommer att ledas av jurister på IMY som varit med och lett arbetet med att ta fram riktlinjen.

Begränsat antal platser

För att kunna erbjuda en bra användarupplevelse för alla deltagare har vi satt ett tak på maximalt 500 deltagare. Först till kvarn gäller. Varmt välkommen med din anmälan!

Datum: 16 december 2021

Tid: Kl. 8.30–9.00

Kostnad: Gratis

Plats: Digitalt

Anmäl dig

Kvinna med mobil på bänk

Datum: 16 december 2021

Tid: Kl. 8.30–9.00

Kostnad: Gratis

Plats: Digitalt

Anmäl dig

Senast uppdaterad: 26 november 2021