Hoppa till innehåll på sidan

Datainspektionen blir Integritets­skydds­myndigheten (IMY)

Publicerad: 2 oktober 2020
Den 1 januari 2021 byter Datainspektionen namn och blir Integritetsskyddsmyndigheten. Förkortningen blir IMY.

Vid årsskiftet byter Datainspektionen namn till Integritetsskyddsmyndigheten efter beslut från riksdagen. Förkortningen på myndigheten blir IMY. Namnbytet signalerar det förändringsarbete som redan pågår på myndigheten sedan införandet av dataskyddsförordningen, GDPR.

– Vi är en myndighet i förändring. Det utökade uppdrag vi fick i samband med dataskyddsreformen 2018 ställer krav på en utvecklad verksamhet för att kunna möta medborgarnas och verksamheternas behov. Namnbytet är välkommet och ger oss ny kraft att arbeta med vårt grundläggande uppdrag, att ta tillvara medborgarnas rättigheter i integritetsfrågor, säger Lena Lindgren Schelin, generaldirektör.

I grunden har IMY samma uppdrag som Datainspektionen. Det innebär fortsatt arbete för att skydda medborgarnas personuppgifter, till exempel om hälsa och ekonomi, så att de hanteras korrekt och inte hamnar i orätta händer.

– Vi arbetar nu intensivt för att få till en så bra övergång som möjligt. Vid årsskiftet byter vi grafisk profil och under våren 2021 lanserar vi en ny, tillgänglig webbplats med bättre sökfunktion, struktur och innehåll för både verksamheter och privatpersoner.

Myndighetens webbplats kommer från årsskiftet att nås via www.imy.se och e-postadresser till medarbetare blir fornamn.efternamn@imy.se.

För mer information kontakta

Presstjänst, telefon 08-515 15 415

Senast uppdaterad: 27 maj 2021
Sidans etiketter Om IMY
Senast uppdaterad: 27 maj 2021
Sidans etiketter Om IMY