Hoppa till innehåll på sidan

Om webbplatsen

Vår webbplats är uppdelad efter om du söker information som privatperson eller som representant för en verksamhet. Välj en av ingångarna i menyn så ser du den information som gäller dig.

Hitta på webbplatsen

Vanliga frågor och svar

På sidan vanliga frågor och svar kan du hitta svar på de vanligaste frågorna vi får in till IMY. Du kan välja att se frågor för privatpersoner, från verksamheter eller alla. Du kan också välja en kategori, till exempel kamerabevakning.

Vanliga frågor och svar

Sökfunktion

Använd sökfältet, klicka på förstoringsglaset för att ta fram sökfältet. Får du många träffar kan du avgränsa din sökning på sidor för privatpersoner eller sidor för verksamheter. Du kan också välja en kategori, till exempel dataskydd.

Brödsmulor

För att göra det enklare för dig att veta var du är någonstans på vår webbplats använder vi oss av brödsmulor. 

Till exempel: Privatperson / Dataskydd / Så hänger lagarna ihop

Den sida du är på är sist i raden och de understrukna är en länk som du kan klicka på för att gå till tidigare sidor i strukturen.

Fler funktioner

Om du tycker att bilderna och bokstäverna är för små kan du förstora med hjälp av tangentbordet.

Förstora: Håll ner Ctrl samtidigt som du trycker på + (plus)
Förminska: Håll ner Ctrl samtidigt som du trycker på - (minus)
Återställ: Tryck Ctrl och 0 (noll)

Använder du en pekskärm som på mobil eller platta så kan du förstora bilden med två fingrar genom att dra fingrarna från varandra, nypa.

Längst ner våra sidor finns en länk med "Skriv ut". Klicka på länken så startar du webbläsarens inbyggda funktion för utskrift.

Om du vill lyssna på texten klicka på "Lyssna" högst upp på sidan. Texten markeras samtidigt som den spelas upp. Du kan styra läsningen genom att pausa, stoppa eller justera volymen. För att stänga av spelaren klicka på krysset till höger.

Om du bara vill ha en viss del av texten uppläst, kan du markera den delen av texten, och klicka på symbolen för lyssna som visas.

Läs mer om verktyget hos Readspeaker

På imy.se är pdf det vanligaste filformatet för dokument och blanketter. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa och fylla i pdf-filer är Adobe Reader. Det kan du ladda ner från Adobes webbplats.

Ladda ner Adobe Reader

Vår webbplats fungerar bra med moderna webbläsare i mobiltelefoner, datorer och surfplattor, till exempel nyare versioner av Google Chrome, Microsoft Edge och Safari. Vi rekommenderar inte att använda Internet Explorer.

Vår e-tjänst för att anmäla personuppgiftincidenter fungerar med Google Chrome och Microsoft Edge.

 

Kontakta webbredaktionen

Kontakta gärna webbredaktionen med dina frågor, synpunkter och förslag på förbättringar.

E-post: webbredaktor@imy.se

Senast uppdaterad: 25 januari 2024