Hoppa till innehåll på sidan
IMY-bloggen

IMY ökar takten i digitaliseringen

Publicerad: 9 februari 2022
IMY inrättar nu en särskild enhet för it, digitalisering och säkerhet. Den nya enheten ska bland annat ge myndigheten bättre möjligheter att utveckla e-tjänster och digitala verksamhetsstöd. Det ska underlätta för omvärlden att kommunicera med och utföra de vanligaste ärendena hos IMY.

Den nya enheten ansvarar bland annat för frågor som rör it-drift och digitalisering, IMY:s strategiska arbete med informationssäkerhet samt för myndighetens säkerhets- och säkerhetsskyddsarbete.

– Vårt uppdrag förändrades när dataskyddsreformen genomfördes 2018. Nu står vi inför nya utmaningar, exempelvis att bygga upp en rapporteringskanal för visselblåsare och att utveckla e-tjänster för flera av våra stora ärendeinflöden. Vi har vuxit från 50 till över 100 medarbetare. Det ställer höga krav på att digitalisera och effektivisera även den interna verksamheten. Den nya enheten får en nyckelroll i det arbetet, säger Lena Lindgren Schelin, generaldirektör.

Hon fortsätter:

– Nu kan vi öka takten i vår digitaliseringsresa och snabbare utveckla efterlängtade digitala verksamhetsstöd. Jag har också stora förväntningar på nya e-tjänster som underlättar för omvärlden att kommunicera med och utföra de vanligaste ärendena hos oss.

Chef för den nya enheten blir Joakim Nyberg. Han har gedigen erfarenhet inom it, digitalisering och säkerhet, bland annat från FRA, SUNET och Umeå universitet, men även som it-ansvarig på IMY.

– IMY står inför en behövlig och spännande digitalisering, där vi behöver möta både kraven i vårt uppdrag och omvärldens förväntningar på en effektiv myndighet. Jag ser fram emot att bidra i det arbetet, säger Joakim Nyberg.

Joakim tillträder tjänsten den 1 mars. Han kommer att rapportera till generaldirektören och ingå i myndighetens ledningsgrupp.

 

Senast uppdaterad: 14 mars 2024
Senast uppdaterad: 14 mars 2024
Sidans etiketter Dataskydd , Informationssäkerhet , Om IMY