meny

Integritetsskyddsmyndigheten bjuder in bransch- och verksamhetsföreträdare för att diskutera skyddet av den personliga integriteten

Myndigheten ordnar ett 20-tal seminarier för att informera om de nya krav som ställs på de som hanterar personuppgifter men även för att diskutera utmaningar och hur Integritetsskyddsmyndigheten kan ge bättre stöd och vägledning.

Integritetsskyddsmyndigheten bjuder nu in högsta ansvariga chefer för myndigheter, företag och organisationer samt branschföreträdare till en seminarieserie för att bland annat diskutera hur skyddet av den personliga integriteten kan förbättras vid behandling av personuppgifter.

Seminarierna leds av Integritetsskyddsmyndighetens generaldirektör Lena Lindgren Schelin.

- GDPR och den nya brottsdatalagen ställer nya, strängare krav på hur organisationer hanterar personuppgifter. Med dessa seminarier vill vi rikta fokus på ansvarsfrågan men även diskutera vilka utmaningar som finns och hur Integritetsskyddsmyndigheten kan ge ännu bättre stöd och vägledning framöver, säger Lena Lindgren Schelin.

Totalt kommer ett 20-tal seminarier att hållas i Stockholm, Göteborg och Malmö med fokus på olika branscher och samhällssektorer.

Läs mer om höstens seminarier här