Hoppa till innehåll på sidan

Integritets­skydds­myndigheten ordnar konferens för dataskyddsombud inom offentlig sektor

Publicerad: 8 oktober 2018
Myndigheten ordnar nu en efterfrågad konferens för att ge stöd och vägledning till de som arbetar som dataskyddsombud i offentlig sektor.

Den 25 maj trädde dataskyddsförordningen, GDPR, i kraft. Enligt den nya lagstiftningen ska myndigheter och vissa andra organisationer utse ett dataskyddsombud som har till uppgift att informera och ge vägledning inom organisationen, men också övervaka att den egna organisationen hanterar personuppgifter lagligt.

Integritetsskyddsmyndigheten anordnar nu en heldagskonferens för dataskyddsombud som arbetar i offentlig sektor. Under nästa år kommer en motsvarande konferens att anordnas för privat sektor.

- Dataskyddsombud är en ny och viktig roll. Det finns en stor efterfrågan på stöd och vägledning från oss om dataskyddsombudets roll och hur man som ombud bäst lyfter dataskyddsfrågorna i den egna organisationen. Därför ordnar vi nu den här konferensen, säger Integritetsskyddsmyndighetens generaldirektör Lena Lindgren Schelin.

Under dagen informerar Integritetsskyddsmyndighetens experter om arbetet som dataskyddsombud, hur dataskyddsreglerna ska appliceras i förhållande till andra lagar, vad man ska tänka på vad gäller e-post, utlämnande av allmänna handlingar, publicering på webbplats, arkivering av allmänna handlingar och mycket annat.

En stor del av dagen ägnas åt en paneldebatt med dataskyddsombud och åt att besvara frågor från de ombud som deltar på konferensen.

Konferensen hålls i Norra Latin i Stockholm den 28 november mellan 08.30-16.00. Att delta kostar 500 kronor vilket inkluderar lunch och kaffe i pauserna. Det finns plats för 120 personer. Först till kvarn gäller.

 

För mer information kontakta
Maria Bergdahl, projektledare, 08-657 61 36

 

Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd
Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd