Hoppa till innehåll på sidan

Europa inleder granskning av appar och sociala medier

Publicerad: 13 april 2018
Dataskyddsmyndigheterna i EU bildar nu en arbetsgrupp som ska göra en bred och långsiktig granskning av hur appar och sociala nätverk samlar in och sprider personuppgifter.

Artikel 29-gruppen, som består av samtliga dataskyddsmyndigheter i EU, tillkännager nu att den formerar en speciell arbetsgrupp som ska granska hur appar och sociala nätverk samlar in och sprider personuppgifter.

- Medan Cambridge Analytica och Facebook är mycket omdiskuterade just nu strävar vi efter att kasta vårt nät bredare och tänka långsiktigt, säger Andrea Jelinek som är ordförande för Artikel 29-gruppen.

Artikel 29-gruppen kommer dessutom att bistå och samarbeta fullt ut med Information Commissioners Office (ICO) utredning av Cambridge Analytica och Facebook. ICO är Storbritanniens motsvarighet till Integritetsskyddsmyndigheten.

- Vi är i början av en ny era av dataskydd. Att skydda individer mot olaglig användning av deras personuppgifter på sociala medier-plattformar kommer att vara en av nyckelprioriteringarna för alla oss dataskyddsmyndigheter i EU, säger Integritetsskyddsmyndighetens generaldirektör Lena Schelin-Lindgren.

Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd
Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd