Hoppa till innehåll på sidan

IMY:s generaldirektör går till Kustbevakningen

Publicerad: 27 juli 2023
Regeringen har idag fattat beslut om att Integritetsskyddsmyndighetens generaldirektör, Lena Lindgren Schelin, har fått ett nytt uppdrag som generaldirektör för Kustbevakningen.

På dagens regeringssammanträde fattades beslut att IMY:s generaldirektör har fått ett nytt uppdrag som generaldirektör för Kustbevakningen.

– Jag är väldigt glad och stolt över den utveckling IMY har haft under de senaste fem åren. Det har varit fantastiska år där vi har växt och byggt en robust organisation, utvecklat och effektiviserat arbetsprocesser och hela tiden ökat vårt fokus på att bidra i en större samhällskontext. Kopplingen mellan dataskydd, digitalisering och informations- och cybersäkerhet blir allt tydligare och här har myndigheten tagit stora kliv. Framför allt är jag glad över alla fina medarbetare jag har haft förmånen att arbeta med och imponeras över deras engagemang i arbetet med att skapa ett tryggt och hållbart informationssamhälle, säger Lena Lindgren Schelin.

Lena Lindgren Schelin har varit generaldirektör på IMY sedan den 1 mars 2018 och arbetar fram till och med 31 augusti. Hon börjar på Kustbevakningen den 1 september 2023.

För mer information kontakta

Presstjänsten, telefon, 08-515 15 415

Senast uppdaterad: 27 juli 2023
Senast uppdaterad: 27 juli 2023
Sidans etiketter