Hoppa till innehåll på sidan

Karin Lönnheden vikarierande generaldirektör för IMY

Publicerad: 24 augusti 2023
Regeringen har i dag utsett Karin Lönnheden till vikarierande generaldirektör och chef för Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

IMY:s generaldirektör Lena Lindgren Schelin börjar den 1 september ett nytt uppdrag som generaldirektör för Kustbevakningen. Till dess att en ny chef för IMY tillträder ska Karin Lönnheden vikariera som generaldirektör. Karin Lönnheden är i dag stabschef på IMY och ansvarig för myndighetens innovationsarbete.

– Jag ser fram emot att fortsätta driva IMY:s verksamhet och utveckling, säger Karin Lönnheden. IMY växer och har under våren rekryterat många nya medarbetare. Vi har goda förutsättningar att nu växla upp vårt arbete med att bidra till en hållbar digitalisering i samhället. Viktiga delar i det är att fortsätta utveckla vårt arbete med att ge vägledning, och att granska brister som anmäls till oss genom klagomål.

Karin har arbetat på IMY sedan 2018 och har dessförinnan haft flera olika chefsuppdrag inom rättsväsendet. Hon tillträder som vikarierande generaldirektör den 1 september.

För mer information kontakta

Presstjänsten, telefon, 08-515 154 15

Senast uppdaterad: 24 augusti 2023
Senast uppdaterad: 24 augusti 2023
Sidans etiketter