Hoppa till innehåll på sidan

Integritets­skydds­myndigheten får ökade anslag

Publicerad: 20 september 2019
Regeringen föreslår i sin budgetproposition att Integritetsskyddsmyndigheten ska få 14 miljoner kronor i ökade anslag, bland annat för att hantera det omfattande uppdraget att besluta om tillstånd för och utöva tillsyn över kamerabevakning.

Den 18 september 2019 lämnade regeringen budgetpropositionen för 2020 till riksdagen. I den föreslås Integritetsskyddsmyndigheten att få ökade anslag med 14 miljoner kronor.

- Det är ett glädjande besked. Integritetsskyddsmyndigheten har i och med dataskyddsförordningen och den nya kamerabevakningslagen fått ett väsentligt utökat och omfattande uppdrag. Nu kan vi förstärka vår organisation, inte minst när det gäller att besluta om tillstånd för och utöva tillsyn över kamerabevakning, säger Integritetsskyddsmyndighetens generaldirektör Lena Lindgren Schelin.

Kamerabevakningslagen trädde i kraft i augusti 2018 och innebär att all hantering av tillstånd till kamerabevakning flyttats från landets 21 länsstyrelser till Integritetsskyddsmyndigheten. Lagen innebär även att all tillsyn över kamerabevakning nu sköts av Integritetsskyddsmyndigheten.

För mer information kontakta

Presskontakt Per Lövgren, telefon 08-515 15 415

Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter