Hoppa till innehåll på sidan

Integritetsskydds­myndigheten utökar granskning av samtycke

Publicerad: 30 oktober 2019
Nu utökas granskningen av hur företag använder samtycke för att samla in personuppgifter. Integritetsskyddsmyndigheten inleder tillsyn av ytterligare bolag.

I juni 2019 inledde Integritetsskyddsmyndigheten en granskning av hur företag använder samtycke för att samla in kunduppgifter. Nu breddar myndigheten granskningen genom att inleda tillsyn mot ytterligare två bolag, Postnord och CDON.

– Vi granskar de här bolagen eftersom de använder samtycke på olika sätt för att samla in kunduppgifter. Genom att granska olika aspekter av samtycke kommer vi att kunna ge vägledning även till andra företag för när de kan använda samtycke och hur ett sådant bör vara utformat, säger Jennie Grön som deltar i granskningen.

Integritetsskyddsmyndigheten har även utökat den tillsyn som inleddes mot Bonnier Magazine and Brands i juni med att även granska Bonnier News.

Granskningarna beräknas vara klar under våren 2020.

Samtycke är ett av Integritetsskyddsmyndighetens prioriterade områden enligt tillsynsplanen för 2019–2020.

Ett av Integritetsskyddsmyndighetens uppdrag är att med hjälp av tillsyn skapa vägledning och praxis för hur reglerna i dataskyddsförordningen ska följas.

Läs pressmeddelandet från juni

Läs mer om samtycke här

Så här arbetar Integritetsskyddsmyndigheten med tillsyn och inspektioner

För mer information kontakta

Jurist Jennie Grön, telefon 08-657 61 85

Pressekreterare Per Lövgren, 08-515 15 415

Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd
Senast uppdaterad: 6 maj 2021
Sidans etiketter Dataskydd