Hoppa till innehåll på sidan

EU oroas över Googles nya användarvillkor

Publicerad: 28 februari 2012
Europas dataskyddsmyndigheter vill att Google väntar med att införa sina nya användarvillkor för att kunna utreda om villkoren följer europeisk dataskyddslagstiftning.

Den franska motsvarigheten till Integritetsskyddsmyndigheten, CNIL, har skickat ett brev till Google på de europeiska dataskyddsmyndigheternas vägnar. I brevet uppmanas Google att vänta med att införa sina nya användarvillkor.

"CNIL och övriga europeiska dataskyddsmyndigheter är djupt oroade över hur personuppgifter kan sammanställas mellan olika tjänster och har starka tvivel på lagligheten i en sådan behandling och om den stöder europeisk dataskyddslagstiftning", skriver CNIL i brevet.

Myndigheterna berömmer den informationskampanj som Google dragit igång för att informera om de nya villkoren men beklagar att företaget inte har konsulterat de europeiska dataskyddsmyndigheterna när villkoren togs fram.

Den franska myndigheten kommer att följa upp brevet genom att skicka ett antal frågor till Google om de nya användarvillkoren.

Läs brevet i sin helhet (på engelska)

För mer information kontakta
Jurist Jonas Agnvall, tfn 08-657 61 07
Generaldirektör Göran Gräslund, tfn 08-657 61 57
Informatör Fredrik Karlsson, tfn 08-657 61 21

Senast uppdaterad: 21 april 2021
Senast uppdaterad: 21 april 2021
Sidans etiketter