Hoppa till innehåll på sidan

Fortsatt nej för kommun att använda molntjänst

Publicerad: 10 juni 2013
Det avtal som Salems kommun vill teckna för att använda Googles molntjänst är inte tillräckligt, konstaterar Integritetsskyddsmyndigheten. Antingen måste bristerna i avtalet åtgärdas eller så måste kommunen sluta använda molntjänsten.

2011 kritiserade Integritetsskyddsmyndigheten Salems kommun för dess användning av en molntjänst från Google. Kritiken rörde brister i avtalet som innebar att det inte uppfyllde reglerna i personuppgiftslagen. Avtalet gav Google för stort utrymme att behandla personuppgifter för sina egna ändamål. Dessutom framgick inte vilka underleverantörer som är inblandade och vad som händer med personuppgifterna när avtalet upphör.

Salems kommun förelades att ta fram ett nytt avtal. Integritetsskyddsmyndigheten har granskat det nya avtalet och konstaterar att de tidigare bristerna kvarstår.

- Därför måste vi återigen förelägga kommunen att antingen åtgärda bristerna i avtalet eller att sluta använda molntjänsten, säger Ingela Alverfors, jurist på Integritetsskyddsmyndigheten.

Läs Integritetsskyddsmyndighetens beslut i pdf-format

För mer information kontakta
Jurist Ingela Alverfors, tfn 08-657 61 26
Pressekreterare Per Lövgren, tfn 070-736 10 80

Senast uppdaterad: 21 april 2021
Senast uppdaterad: 21 april 2021
Sidans etiketter